10. juuni 2022

Ukraina toitude kokkamine

Viimasel koolipäeval meil tunde polnud. Tegime hoopis ukraina toite. Et meie klassis on sel aastal ka kolm Ukrainast pärit õpilast Veronika, Albina ja Iryna, siis oli hea võimalus nende ja Veronika ema Ludmilla abiga õppida tegema vareenikuid ja sõrnikuid. Esmalt tuli jahust, keefirist ja soodast valmistada tainas, mille sisse pannakse erinevaid täidiseid. Meie tegime kartulipudru, kirsside ja kohupiimaga. Kõige maitsvamad olid meie jaoks kartulipudruga vareenikud. Need said ka kõige rutem otsa. Kuna kohupiima jäi üle, siis sellest tegime sõrnikuid ehk kohupiima pannkooke. Kõik maitses hästi. Kui sõrnkuid olid mõned varem söönud, siis vareenikud olid kõigi jaoks uus maitseelamus.

Aitäh Ludmillale, kes leidis aega meid õpetama tulla! Kui Ludmilla peaks sügisel veel Eestis olema, siis lubas ta lahkelt tulla meile õpetama, kuidas teha ehtsat Ukraina borši.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar